Houtpellets.nl en TerraXL.nl vernieuwd

Vanaf heden is het MERK TerraXL www.terraxl.nl vernieuwd. Vanaf heden is HET houtpelletPORTAL van Nederland www.houtpellets.nl vernieuwd Vatricom is bij beide initiatieven deelnemer en indirect eigenaar. Meer informatie volgt!

Samen sterker

Coöperatieve gedachte Een sterkt staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat op zijn beurt weer naadloos aansluit bij de coöperatieve gedachte van Rabobank waarin ‘Samen Sterker’ het uitgangspunt is. Samen werken aan een duurzame toekomst. Eric-Jan van Trijen kan daarover meepraten. Slechts 27 jaar, maar heeft het ondernemen al perfect in de vingers. Hij is niet bang risico’s te nemen, durft de lat hoog te leggen en laat zich door een tegenslag niet uit het veld slaan. “Wat heb je eraan om een kopie van een ander te worden? Jezelf onderscheidend profileren geeft juist klantvoordelen, bedrijfsvoordelen en bestaansrecht.”

Vatricom: natuurlijk bedrijf van de toekomst

Stiekem droomde hij er al heel lang van om het akkerbouwbedrijf van zijn ouders over te nemen. Maar dankzij zijn studie aan de Hogere Agrarische School ging Eric-Jan van Trijen nog een stapje verder. Hij startte Vatricom, en maakte zo het familiebedrijf klaar voor de toekomst.

Met TerraXL duurzaam verwarmen

Eric-Jan van Trijen timmert al meer dan vijf jaar aan de weg. Als zoon van een op en top akkerbouwer, zocht hij naar aansluitende werkzaamheden om het hele jaar werkzaamheden en cashflow te hebben. Eric–Jan: “Naast de gewassen die wij telen op onze akkers, heb ik gezocht naar hoogwaardige natuurlijke kwaliteitproducten, die een echte aanvulling vormen op onze duurzame onderneming. Ik heb dat gevonden in het produceren, verpakken en verkopen van houtpellets.”

Vatricom bestaat 5 jaar

Terugkijkend op de eerste vijf jaar; zijn het zéér afwisselende jaren geweest.

TerraXL houtchips op TV bij Paul!

Vatricom heeft via haar webshop www.TerraXL.nl houtchips geleverd voor de tv-uitzending van Paul! van zaterdag 5 mei 2012. Bekijk hier de uitzending om de houtchips te zien liggen: http://paul.vara.nl/media/92474

Circus Renz gebruikt TerraXL houtchips voor entree

Vatricom heeft bijgedragen aan beter begaanbaar toegangspad van de Circus Renz tent in Bergen op Zoom. Vanwege de vele regen afgelopen dagen, was het behoorlijk drassig geworden op ’Kijk in de Pot’.

Ondernemer in BN De Stem

Eric-Jan van Trijen is een jonge ondernemer (1985) die op een verantwoorde manier onderneemt. Van Trijen runt het bedrijf Vatricom in Halsteren, waarmee hij een 100 procent natuurlijke plantenvoeding produceert voor consumenten, tuincentra, hoveniers en biologische glastelers. Bedrijf: Vatricom. Eigenaar: Eric-Jan van Trijen. Plaats: Halsteren. Begonnen: februari 2007. Meevaller: steeds een beroep kun­nen doen op de juiste contacten. Tegenvaller: de omzet realiseren die begroot is.

Eigen baas, Volkskrant Banen

Met wormen de kost verdienen. Eric-Jan van Trijen (21) probeert het in de boerenschuur van zijn ouders. Met het idee won hij een plaats in de Topklasse-onderneming van zijn Hogeschool. Een ondernemer was hij altijd al. Eric-Jan van Trijen (21) startte op zijn vijfde een mini-groentenmarktje aan huis. Hij kreeg honderd knolselderijplanten van zijn ouders en verkocht de knolselderij voor één gulden per stuk. Zijn spaarpot zat daardoor altijd vol, en van zijn ouders leerde hij dat je dat geld het beste weer kon gebruiken om te investeren in iets nieuws.

Vatricom in de MKB Innovatie Top 100

Vatricom uit Halsteren mag zich rekenen tot 100 meest innovatieve MKB-er van ons land en wel op plaats 69. De onderneming, voorgedragen uit het klantenbestand van Syntens, dat op jaarbasis 20.000 innovatieadviezen verstrekt, imponeerde de jury met de zeer milieuvriendelijke bodemverbeteraar VermiCompost.

Ambities jonge ondernemer Eric-Jan van Trijen niet bij te houden

Als manneke van vijf was Eric-Jan van Trijen al te vinden in zijn eigen groentetuintje. Sinds een jaar is hij druk met zijn eigen onderneming Vatricom, de productie van VermiCompost, het ouderlijke akkerbouwbedrijf èn het binnenslepen van prijzen. Als klein jongetje ben ik letterlijk gestart in de zandbak”, begint Eric-Jan van Trijen (22) uit Halsteren te vertellen. ,,Daarna kreeg ik van mijn ouders een tuintje, waar ik zelf groenteplanten opkweekte voor de verkoop.” Elk jaar werd dat groter met steeds andere gewassen of dieren. ,,Ik probeerde alles een paar jaar uit en dan had ik weer iets nieuws gevonden.” Dat experimentele is de basis geweest voor zijn bedrijf.en een boom in de tuin van de familie Van Trijen was aanleiding voor de start van Vatricom.

Vatricom kennismakelaar voor SPADE

Binnen het Stimuleringsprogramma Agro-biodiversiteit en Duurzaam Bodembeheer (SPADE) is Vatricom als één van de kennismakelaars bodem aangesteld voor Nederland. De land- en tuinbouw in Nederland staat voor de uitdaging om met behoud van hoge opbrengsten, te komen tot minder gebruik en afhankelijkheid van hulpstoffen of middelen als kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en beregening.

Cosun helpt startende ondernemer

Een jonge ondernemer, genaamd Eric-Jan van Trijen (22), doet onderzoek naar de productie van een natuurlijke geurstof. Hij maakt hierbij gebruik van de apparatuur en kennis van het Cosun Food Technology Centre in Roosendaal. De samenwerking is mogelijk gemaakt door Stichting Starterslift, een initiatief voor ondersteuning van innovatieve ondernemers. “Zonder deze kans was het idee hier in het hoofdje gebleven”, aldus de ondernemer vrolijk wijzend naar zijn hersenpan.

Summerschool ondernemerschap

In 2007 organiseerden ABN AMRO en de Vrije Universiteit de Summerschool Ondernemerschap. Eenentwintig studenten hebben vooraf een idee ingediend van het bedrijf dat ze willen opzetten. Met begeleiden van deskundigen op het gebied van ondernemen worden de ideën uitgewerkt tot een volwaardig businessplan. Tijdens deze Summerschool worden ook de ondernemersvaardigheden van de studenten verder ontwikkeld. Tevens werd er nog voor de student met het beste ondernemingsplan een prijs in de vorm van advies en coaching van ABN AMRO uitgereikt. Deze prijs is gewonnen door dhr. van Trijen.
  • 1
  • 2