Summerschool ondernemerschap

In 2007 organiseerden ABN AMRO en de Vrije Universiteit de Summerschool Ondernemerschap. Eenentwintig studenten hebben vooraf een idee ingediend van het bedrijf dat ze willen opzetten. Met begeleiden van deskundigen op het gebied van ondernemen worden de ideën uitgewerkt tot een volwaardig businessplan. Tijdens deze Summerschool worden ook de ondernemersvaardigheden van de studenten verder ontwikkeld. Tevens werd er nog voor de student met het beste ondernemingsplan een prijs in de vorm van advies en coaching van ABN AMRO uitgereikt. Deze prijs is gewonnen door dhr. van Trijen. Eric-Jan van Trijen (21) is twee weken geleden afgestudeerd aan HAS Den Bosch, richting Tuinbouw en akkerbouw met Topklas(se) ondernemen. Tijdens de Summerschool Ondernemerschap heb ik in een intensieve week veel geleerd over de diverse facetten van het ondernemerschap. Naast het schrijven van het businessplan hebben we interessante presentaties bijgewoond en veel lol gehad. Het initiatief was uitermate goed verzorgd, zo ook de catering. Ik ben afkomstig van een agrarisch bedrijf uit Halsteren in West-Brabant, naast het lezen van vakbladen, ben ik altijd al van alles aan het ‘ondernemen’ geweest. Zodoende ben ik op het idee gekomen om bedrijfsmatig het toppunt van bodemduurzaamheid oftewel het kaviaar onder de compost te gaan produceren. Dit is hoogwaardige compost met actief bodemleven geproduceerd door wormen. Door het gebruik van deze compost groeien planten beter en gezonder. Enerzijds zijn de wormen nodig om de compost te produceren en anderzijds worden de wormen verkocht als eiwitrijk voedsel. Dit kan bijvoorbeeld als grondstof voor visvoer. De benodigde warmte in de bedrijfsruimte zal geleverd worden via het stoken van hout in een biomassaverwarmingsketel. De benodigde electriciteit zal geleverd worden via kleinschalige windmolens op het bedrijfspand. De combinatie van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen worden bij Vatricom zodoende daadwerkelijk uitgevoerd.
{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}