Afsluiting eerste jaar Topklas(se) Ondernemer met verkiezing Topper van het jaar

Op donderdag 21 juni vond bij HAS Den Bosch gezamenlijke afsluiting van het eerste jaar Topklas(se) Ondernemer plaats. Ter gelegenheid hiervan werd uit de studenten de Topper van het jaar gekozen. Deze Topper is Eric Jan van Trijen van Vatricom. Voor de verkiezing van de Topper van het jaar was een deskundige jury bij elkaar gekomen om de vier genomineerden te bevragen. De jury bestond uit John van de Laar (directeur van SportBizz), Michiel Wagener (zakelijke account management ABN-AMRO) en Marcel Kuijpers (directeur Kuijpers Kip). Alle drie hebben ze een bijdrage geleverd aan Topklas(se) Ondernemer als gastdocent. Marcel Kuijpers heeft in een vroeg stadium van plannen tevens aan de wieg gestaan van Topklas(se) Ondernemer. De nominaties kwamen tot stand door de meningen van studenten en docenten te peilen. De vier genomineerden waren Arjan Klopman, Nicky van Veghel, Frendo van Heijbeek en Eric-Jan van Trijen. De jury heeft in haar beoordeling met name gelet op motivatie/drive, doorzettingsvermogen, doelgerichtheid, uniciteit en risicobereidheid. In een competitie die geen verliezers kende, bleken bij Eric-Jan van Trijen al deze punten dik in orde. Van de Laar: “ Er was geen speld tussen te krijgen”. Van Trijen is bezig met de opstart van Vatricom, een innovatief duurzaam productiebedrijf voor de agrarische sector. Daarnaast heeft hij nog meerdere pijlen op zijn boog. Topklas(se) Ondernemer is een afstudeerrichting bij HAS Den Bosch waarin vierdejaars studenten van de diverse studierichtingen bezig zijn hun ambitie om ondernemer te zijn gestalte te geven. De selectie van studenten vindt plaats in het derde jaar van de opleiding. Tijdens een heuse Idols-sessie overtuigen de studenten de jury van hun motivatie en ambitie en vooral hun de plannen. Gedurende de eerste helft van het studiejaar is gewerkt aan het businessplan, vindt veel individueel coaching plaats en worden opdrachten uitgevoerd en besproken met gevestigde ondernemers. In de tweede helft van het jaar is het merendeel van de studenten bezig met het Zelf Ondernemen, waarbij persoonlijke begeleiding wordt gegeven. Daarnaast zijn elkaars bedrijven bezocht. In een terugblik op het afgelopen jaar sprak ondernemer Marcel Kuijpers over de energie en passie die hij aan de start zag bij studenten en docenten. Hoe na een veelbelovende presentatie botsingen met de werkelijkheid kwamen. Zo bleken soms dat vergunningen een obstakel bleken voor de vlotte uitwerking van plannen. Kuijpers benadrukt dat er SMART-doelen moeten zijn op korte en lange termijn (meetbaar, resultaatgericht en tijdsgebonden) om een succesvol Topklas(se) Ondernemer jaar te hebben. Wat je vooral niet moet doen is alles zelf uitzoeken, en zeker ook niet je frustratie meenemen als je ergens heen gaat. “Nu is het de kunst om los te laten, maar wel contact te houden”, aldus Kuijpers. Eric-Jan van Trijen is blij dat hij dit traject heeft kunnen volgen. “Een betere opstart dan dit had ik niet kunnen hebben”, aldus van Trijen. “Doordat de opstartfase tijdens de studie valt kun je je erop concentreren, terwijl je naast je studie volledig je ei erin kwijt kunt.” Verder was hij blij met de goede begeleiding vanuit HAS Den Bosch. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het traject van Topklas(se) Ondernemer, dat nu nog in de kinderschoenen staat, er over drie jaar goed bij staat.
{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}